Laatste nieuws

Optreden in Krommenie

Ik vond het zondag heel erg leuk.  Ik heb er heel erg van genoten.

Alleen was het jammer dat we 0.3 punten te kort kwamen voor de dagprijs.

Volgens mij heeft iedereen genoten.

 

 

Nieuwe website

ExcelsiorEen hele nieuwe website voor Excelsior.

Nadat Ruben en Myra beiden lid zijn geworden van Excelsior en de rust in huize Band definitief verleden tijd is (drummen en sax....), heeft Myra aangeboden om de website te gaan bijhouden. Mij vroeg ze om de website wat eenvoudiger te maken in het beheer. Nou heb ik daar al wel wat ervaring mee als beheerder bij OFC, dus kon ik geen nee op zeggen.

De site is gemaakt met Joomla. Dit is open source software die heel makkelijk in gebruik is en waar ook heel veel extra's (plugins) voor gemaakt zijn. Groot voordeel ten opzichte van de vorige site is dat iedereen zijn bijdrage zelf kan aanleveren. Ook het beheer kan door meerdere personen tegelijk gebeuren. Hopelijk resulteert dat in een site die wat meer gaat leven door bijdragen van iedereen.

De inhoud is het tweede punt wat nu aangepakt wordt. Er hebben zich al heel wat leden aangemeld en er zijn daardoor al redelijk wat correcties doorgevoerd. Opvallend is wel dat veel van die fouten ook al op de oude site stonden, maar dat dat dus blijkbaar nooit is opgevallen. Blijf vooral reageren!

Foto's op de site worden met een soort vloeiende weergave op het scherm getoverd. Als je op een willekeurige foto klik snap je wel wat ik bedoel. Ook is er ruimte voor foto's in het fotoalbum.

Nieuw is het besloten gedeelte van de website. Alleen als je lid bent van Excelsior kun je toegang krijgen tot dit gedeelte. Je dient je hier wel zelf voor aan te melden. Op het leden gedeelte krijg je de mogelijkheid om zelf een artikel te schrijven of muziek te downloaden. Aangemelde gebruikers krijgen ook met enige regelmaat een nieuwsbrief toegestuurd. Stel je hier geen prijs op, dan kun je je hier ook weer voor afmelden.

En wat nog verder?

Een leuk idee is wellicht om een gastenboek op te nemen. Of een chat/forum waarin berichten geschreven kunnen worden. De komende tijd zul je de website dan ook zeker nog zien veranderen. Dus blijf langskomen en plaats een bookmark in je browser!

A diploma Koen

Koen H. heeft afgelopen week zijn A diploma trompet gehaald.

Koen, namens Excelsior van harte gefeliciteerd.

DESIGN BY WEB-KOMP