Laatste nieuws

Meespelen of alleen kijken

Kom meespelen of alleen kijken bij Muziekvereniging Excelsior

Donderdagavond 29 maart opent MV Excelsior haar deuren voor muziekliefhebbers. Speel je al een instrument of zou je het graag willen leren, bij MV Excelsior kan je terecht voor lessen of meteen meespelen in één van de orkesten. Muziekvereniging Excelsior is een fanfare wat vooral iets zegt over de instrumenten die in het orkest voorkomen en niet over het muziekgenre dat gespeeld wordt.

Om je een indruk te geven welke instrumenten dit zijn: koperblaasinstrumenten zoals trompet, bugel, bas, hoorn, trombone, bariton, de hele saxofoonfamilie en slagwerk: verdeeld in ongestemd en gestemd slagwerk, dus bijvoorbeeld drums, conga's etc en xylofoon, marimba, klokkenspel

Je ziet, de verscheidenheid is groot.

Ben je op zoek naar een orkest om mee te spelen of gewoon benieuwd hoe het er tijdens een repetitie aan toegaat, kom dan gerust langs. Aanmelden is niet nodig.

Voor de beginners repeteert het Opleidingsorkest van 19.00 tot 19.45 uur, voor de meer gevorderde muzikant repeteert het fanfareorkest van 20.00 tot 22.30 uur.

Wil je een oude hobby weer oppakken of speel je nog geen instrument? Ook in dat geval kan u langskomen, onze docenten hebben altijd nog wel een plekje voor een leerling.

Groet-uit- Schoorlrun 2018

 

De Twiskenootjes zijn na edities van sneeuw, regen, hagel en blauwe luchten voorbereid op alle scenario's. Knijpers, regenponcho's, winterlaarzen en zonnebrillen zitten standaard in hun overlevingspakket. 

Zondag 11 februari werden de Twiskenootjes overvallen door een stevige wind waarbij knijpers hen niet gingen helpen. Muziekboekjes dwarrelden in de wind en standaarden konden niet overeind worden gehouden. Op regen en sneeuw kan men zich kleden, maar aan wind kan weinig gedaan worden. Maar de Twiskenootjes hebben voor hetere vuren gestaan en ook al werden sommige liedjes niet helemaal op de juiste wijze gespeeld, ook dit jaar werd er gezorgd voor aanmoediging van de lopers met hippe liedjes uit deze eeuw en Nederlands klassiekers. 

Tussen de lopers door namen zij een welverdiende pauze, want lopers zijn zo voorbij maar zij staan daar een hele tijd te blazen. Aan het eind van de middag wilden de verkleumde vingers niet meer en kwamen sommige noten niet meer uit het instrument, maar ze hebben de laatste loper over de streep getrokken met hun muzikale klanken! 

Muzikanten gezocht!

Voor ons fanfare-orkest zijn wij op zoek naar trompettist(en) en saxofonist(en).

(zie "Orkesten" kopje "Fanfare" voor meer informatie over ons orkest en de dirigent) 

Kom gerust eens kijken en luisteren tijdens onze wekelijkse repetitie op donderdagavond vanaf 20.00 uur, Clubgebouw Excelsior, Twiskeweg 103, Oostzaan.

Laat ons weten dat we je kunnen verwachten via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie weet tot ziens! 

DESIGN BY WEB-KOMP