Laatste nieuws

9 December "Winterconcert" in de Grote Kerk

Winterconcert in de Grote Kerk

In een behoorlijk gevulde Kerk hebben we een mooi concert neergezet, ons eerste concert na de come-back van dirigent Arnold van 't Ent. 

In de aanloop naar het concert hebben we met Aronold hard gewerkt aan onze muzikale ambites, waarvan het resultaat goed te horen was in het mooie "Lord of the Rings" en "Meditation". Met solist Thomas Geerst op trompet werd het een mooie muzikale avond. Het prachtige solowerk "Concerto for trumpet and fanfare" en zijn eigen compositie "Xheza" waren een plezier om te spelen en volgens het publiek ook prachtig om naar te luisteren. Het concert werd gecompleteerd met een optreden van het Opleidingsorkest o.l.v. Rob van der Sterren en een duo-optreden van Thomas en Rob. Het Opleidingsorkest speelde enkele klassiekers en Rob en Thomas speelden "Kiek" (destijds speciaal geschreven voor het afstuderen van Thomas) en diverse stukken waarin vermaarde jazzmuzikanten centraal stonden. 

Buiten deze 2 beroepsmuzikanten kwamen er ook diverse solisten uit het orkest aanbod: er werden prachtige solo's gespeeld door André (Vleeshakker) in "Meditation", Adriaan (Okker) in "Paraphrase" en Erik (Rep) en "Valero".

 

Winterconcert

 

Op zaterdagavond 9 december 2017 geeft Muziekvereniging Excelsior Oostzaan een Winterconcert in de Grote Kerk te Oostzaan met als speciale gast

Thomas Geerts (trompet).

Het fanfareorkest heeft een ambitieus programma ingestudeerd waaronder het prachtige Lord of the Rings.

Thomas Geerts zal verschillende solowerken voor u spelen met begeleiding van het fanfareorkest.

De kerk wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een winters verlicht sprookje.

Gaat u met ons een avondje mee op deze muzikale winterwonderreis?

 

Kaarten € 7,50 p.p. zijn te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

Es war supertoll!!Het Oktoberfest "War supertoll"

Kosten nog moeite waren gespaard om van het Oktoberfest jongstleden zaterdag 7 oktober een echt feest te maken: kapellen waren uitgenodigd, de zaal was tot in de puntjes aangekleed, voorzien van biertafels, biertap en voor de pauze en na de optredens was er nog een DJ om de stemming er in te houden.

De Tirolerkapel van Excelsior was nieuw leven ingeblazen: de Twiskenootjes hadden uitbreiding gekregen van leden van de vereniging, waaronder 2 trombonisten en een sopraansaxofoniste, zelfs de jongste slagwerker deed mee op het aambeeld tijdens de "Aambeeld Polka" en 2 leden hadden aangeboden de zang te verzorgen.

Weken van te voren waren ze al bezig met repeteren om alles goed "onder elkaar te krijgen" en dat is zeker gelukt.

Zaterdagavond 7 oktober was het dan zover: om 19.00 uur verzorgde de Tirolerkapel (de vrouwen gekleed in Dirndljurken en de mannen in Lederhosen) voor een goed gevulde zaal de aftrap. De stemming zat er meteen goed in, zeker de zang van beide dames viel zeer goed in de smaak.

Daarna trad een hoornkwartet op, bestaand uit louter dames, vervolgens was de Egelanderkapel van Soli Deo Gloria uit Zaandam, tijdens de pauze die hierna volgde kon de DJ zijn gang gaan en zich uitleven met "après-skimuziek".

Na de pauze was de beurt aan de Amsterdamse blaaskapel (met een echte dirigent ervoor) en het gelegenheids orkest van Crescendo.

De Tirolerkapel gaf nog een paar uitsmijters waarna de live-muziek ten einde was, maar het Oktoberfest nog even doorging!

DESIGN BY WEB-KOMP