Laatste nieuws

Eerste repetitie nieuwe seizoen met nieuwe dirigent

 

Donderdagavond 7 september was het zover: de eerste repetitie van het nieuwe seizoen onder leiding van een "oude bekende" nieuwe dirigent. De afgelopen maanden hebben 2 dirigenten gedurende langere perioden proefdirecties gegeven. Uiteindelijk is de voorkeur van de leden uitgegaan naar Arnold van 't Ent. Arnold is geen onbekende voor de leden: hij heeft van 2007 tot 2012 voor het orkest gestaan maar was vanwege gezondheidsredenen genoodzaakt zijn werkzaamheden voor de vereniging te staken.

Hij is de vereniging wel altijd blijven volgen en was dan ook vaste invaller in geval van ziekte.

Gelukkig gaat het nu beter met de gezondheid van Arnold, dus toen de vereniging op zoek was naar een andere dirigent zag hij een kans.

Arnold is altijd blijven geloven in de potentie van het orkest en voelt zich erg thuis bij onze gezellige vereniging.

Want dat staat bij Excelsior hoog in het vaandel: in een goede, gezellige sfeer goed en lekker muziek maken!

Wij wensen Arnold heel veel succes bij ons orkest en kijken uit naar vele mooie concerten!

 

Afsluiting van seizoen goed bezocht

We kunnen terugkijken op een geweldige afsluiting van het seizoen, zowel het "Kerkpleinconcert" als de BBQ waren een groot succes! Tijdens het concert traden maar liefst 4 verschillende ensembles/orkesten op: als eerste kon men luisteren naar het LeerLingenOrkest, dat in een paar weken nog 2 nieuwe nummers ingestudeed had waaronder de gouwe ouwe  "California Dreamin", daarna had slagwerkdocent Rob tijdens de laatse les een nummer met de slagwerkgroep ingestudeerd dat zo lekker swingde dat de voetjes bijna van de vloer gingen, vervolgens was de fanfare aan de beurt waarin prachtige solo's gespeeld werden door Erik Rep op bugel en Marjolein Visser op altsaxofoon, werkelijk om kippenvel van te krijgen. Last but not least speelden de Twiskenootjes nog een paar lekkere moppies waaronder de kaskraker "Aan de Amsterdamse Grachten", een medley van Franki Valli en "Echte Vrienden".  De sfeer zat er goed in op 't Kerkplein.

Daarna ging er nog een grote groep naar het clubgebouw om daar te genieten van een goedverzorgde BBQ. Kortom, een geweldige, gezellige manier om het seizoen af te sluiten.

We trekken ons een paar weken terug om na de zomer weer met vernieuwde energie van start te gaan!

We wensen iedereen een hele fijne, zonnige zomer!

Klik hier voor foto's van de muzikale afsluiting en BBQ

 

n.b. Save the Date: zaterdag 7 oktober: "Oktoberfest" in ons eigen clubgebouw, aanvang 19.00 uur

Laat u verrassen door meerdere (Tiroler)kapellen die er met zijn allen voor gaan zorgen dat u een "ouderwets gezellige avond" heeft.

"Summerbreeze"

Zaterdag 15 juli Kerkplein Oostzaan

Het begint inmiddels al een traditie te worden: het Kerkpleinconcert van Muziekvereniging Excelsior op de laatste zaterdag vóór de zomervakantie!

Terwijl u in het zonnetje zit te genieten van een ijsje of een drankje zorgen wij voor live-muziek.

Zoals u van ons gewend bent spelen zowel het LeerLingenOrkest als de fanfare en natuurlijk ontbreken ook de Twiskenootjes niet.

Mocht het onverhoopt geen mooi weer zijn dan kunt u in 't Atrium         (van de KunstGreep) naar ons komen luisteren!

Toegang is gratis, dus u komt toch zeker ook??!!

 

DESIGN BY WEB-KOMP