Laatste nieuws

Cirque d'Excelsior, voorjaarsconcert 4 maart 2017

                                

Cirque d'Excelsior

Met een goed gevulde zaal hebben wij zaterdag 4 maart 2017 een spetterend concert gegeven. Het mooie spel van de muzikanten werd afgewisseld met optredens van 2 goochelende broers (slecht 16 en 17 jaar oud) en de 13-jarige Luna, die een ritmische gymnastiekoefening deed op "Alegría" van Cirque du Soleil.

Geheel in stijl beet het Leerlingenorkest het spits af met het werk "Circus", bestaande uit 6 verschillende delen. Daarna kwamen de leerlingen van het Opstaporkest erbij en een vriendje van een jeugdlid om een ander Circusnummer te spelen. Het vriendje deed de zang en de begeleiding op gitaar. De jonge jongens hadden dit nummer zelf geschreven en de maakte het arrangement voor de rest van het orkest.

De fanfare speelde zowel bekende als onbekende nummers. Extra mooi waren de nummers waarin onze solisten schitterden:

Jan (Rep) kwam vanuit de donkere zaal (uit zijn hoofd) spelend naar het podium gelopen in "Gabriella's Song", dit klonk werkelijk magnifiek. 

Onze duizendpoot Rob (van der Sterren) speelde "Circus Renz" uit zijn hoofd op de marimba, terwijl 2 personen de marimba verplaatsen. Echt knap!

Erik (Rep) speelde een geweldige solo in de toegift "The Lightwalk", die ook stond als een huis

Kortom, een geweldig concert! De concertcommissie heeft echt haar best gedaan om een onderscheidend concert neer te zetten en is daar goed in geslaagd!

Foto's zijn gemaakt door Amber Dekker

 Klik hier voor meer foto's.

Het orkest op concours

Zaterdag 19 november is het fanfareorkest afgereisd naar Drachten om deel te nemen aan een concours. Na één jaar uitstel aangevraagd te hebben, was het orkest er klaar voor door een deskundige jury beoordeeld te worden.

Het orkest opende met "Faravista", waarna het "verplicht" te beoordelen werk "Noah's Ark" werd gespeeld, gevolgd door het "vrije keuze"werk "Flashback". 

Het orkest kijkt met tevredenheid terug op dit concours: de jury beoordeelde de werken met 80 punten! Met een 1e prijs keerde het orkest terug naar Oostzaan!

 

Muziekles op obs de Kweekvijver

Wat is een wereld zonder muziek?

Daar kunnen we ons niets bij voorstellen! En wat is nou leuker dan zelf muziek te (leren) maken? Omdat de jeugd tegenwoordig niet meer automatisch met live-muziek in aanraking komt (we marcheren immers niet meer op straat) brengen we de muziek naar de jeugd.

In 4 lessen worden 3 liedjes aangeleerd en om thuis te kunnen oefenen krijgen de leerlingen een bugel, in bruikleen, mee naar huis.

Vervolgens wordt het project afgesloten met een heus concertje waarbij de leerlingen begeleid worden door het LeerLingenOrkest van Excelsior.

Als eerste was groep 5 aan de beurt, dit project is inmiddels succesvol afgesloten. Het clubgebouw zat vol met ouders/broertjes/zusjes/opa's/oma's. Eerst hebben ze geoefend om de aangeleerde liedjes samen te spelen met het orkestje, dat ging hartstikke goed, dus daarna konden ze voor het "echie".

Het meest hilarisch was het "Olifantenlied" waarbij de leerlingen, op aanwijzing van de dirigent, zo hard mogelijk op hun bugel mochten blazen. Groot was het enthousiasme van de muzikantjes in spé waarvan sommigen zich meteen als lid hebben opgegeven.

Wil je ook een instrument leren bespelen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

                   

 

DESIGN BY WEB-KOMP