Laatste nieuws

Verenigingsdag/muzikale avond

Zaterdag 1 april werd het verenigings/vrijwiligersdiner gehouden en vond aansluitend de muzikale avond plaats.

Voordat er genoten kon worden van het koud en warm buffet dat de leden met elkaar verzorgd hadden werden een paar vrijwilligers in 't zonnetje gezet: Martin Hottentot, Wil Warnaar, Jaap Vleeshakker en Cor Hottentot zijn door de leden benoemd tot "lid van verdienste" omdat zij zich extra inzetten/hebben gezet voor de vereniging. Helaas waren alleen Martin en Wil aanwezig, zodat de andere 2 nog even op hun oorkonde (en bloemen) moesten wachten. De vereniging hoopt dat zij zich nog lang in kunnen en willen zetten voor de vereniging.

 

Op de muzikale avond wordt altijd van alles uit de kast gehaald, serieuze en minder serieuze muzikale voordrachten. Een vakkundige jury (dit keer bestaande uit Thomas Geerts) heeft de schone taak e.e.a. te beoordelen.
Dat je met minder-serieus ook kan scoren bewees dit jaar Sammeleine. (wie onze leden een beetje kent weet wie dit is/zijn😜, altijd in voor een grap en een grol). Ze ging/gingen er dit jaar vandoor met de publieksprijs!! (GEFELICITEERD Sammeleine!!! 
De "aanstormend talentprijs" is dit jaar gewonnen door Wessel Kuiper die een leuk muzieknummer knap begeleidde op drums! GEFELICITEERD Wessel, blijf vooral zo doorgaan! 
De eerste prijs is gewonnen door Pauline Stam die een mooi nummer speelde op de marimba, werkelijk knap en heel mooi gedaan!! Ook jij GEFELICITEERD Pauline, ga vooral ook zo door dan kunnen we nog mooie concerten met elkaar verzorgen.

Klik hier voor meer foto's

Leerlingenorkest doet mee aan festival in Krommenie

 

 

Zondag 19 maart 2017 heeft ons opleidingsorkest hoge ogen gegooid in de beginnersklasse op het festival voor opleidingsorkesten, georganiseerd door muziekvereniging Onderling Genoegen Krommenie.

Als eerste van de dag mochten zij optreden op dit leuke festival. Zij speelden twee nummers met het circusthema, 'The circus is in town' van Ivo Kouwenhoven en 'Circus', geschreven door Koen en Lucas, gearrangeerd door dirigent Rob, waarmee ze ook al veel succes hadden op ons voorjaarsconcert. Het was de eerste keer dat er op dit festival gezongen werd. Goed gedaan Koen!

Het eerste nummer werd beoordeeld door jurylid Marije Koopmans en zij schreef een rapportje uit.

 

Enkele uitspraken:

  • Mooie, stevige opening. De feestelijkheid van het circus spat er meteen vanaf.
  • Slagwerk begeleidt het goed. Het nummer "Clowns" was een uitdaging voor de slagwerker, wat goed gedaan.
  • Een kleine groep muzikanten die allemaal durven blazen zodat je iedere stem goed kan horen. Er wordt met enthousiasme gespeeld
  • De mooie saxgroep valt op qua mengklank en de kleine kopergroep kan goed tegengas geven.
  • Leuk programma, met plezier geluisterd.

Uiteindelijk ging Excelsior met de tweede prijs én de aanmoedigingsprijs naar huis, slechts 1 puntje minder dan OG Wijdenes, die eerste werd

 

Een uitstekend resultaat waar we als vereniging trots op zijn!

Cirque d'Excelsior, voorjaarsconcert 4 maart 2017

                                

Cirque d'Excelsior

Met een goed gevulde zaal hebben wij zaterdag 4 maart 2017 een spetterend concert gegeven. Het mooie spel van de muzikanten werd afgewisseld met optredens van 2 goochelende broers (slecht 16 en 17 jaar oud) en de 13-jarige Luna, die een ritmische gymnastiekoefening deed op "Alegría" van Cirque du Soleil.

Geheel in stijl beet het Leerlingenorkest het spits af met het werk "Circus", bestaande uit 6 verschillende delen. Daarna kwamen de leerlingen van het Opstaporkest erbij en een vriendje van een jeugdlid om een ander Circusnummer te spelen. Het vriendje deed de zang en de begeleiding op gitaar. De jonge jongens hadden dit nummer zelf geschreven en de maakte het arrangement voor de rest van het orkest.

De fanfare speelde zowel bekende als onbekende nummers. Extra mooi waren de nummers waarin onze solisten schitterden:

Jan (Rep) kwam vanuit de donkere zaal (uit zijn hoofd) spelend naar het podium gelopen in "Gabriella's Song", dit klonk werkelijk magnifiek. 

Onze duizendpoot Rob (van der Sterren) speelde "Circus Renz" uit zijn hoofd op de marimba, terwijl 2 personen de marimba verplaatsen. Echt knap!

Erik (Rep) speelde een geweldige solo in de toegift "The Lightwalk", die ook stond als een huis

Kortom, een geweldig concert! De concertcommissie heeft echt haar best gedaan om een onderscheidend concert neer te zetten en is daar goed in geslaagd!

Foto's zijn gemaakt door Amber Dekker

 Klik hier voor meer foto's.

DESIGN BY WEB-KOMP