Laatste nieuws

Excelsior steunt Serious Rescue

Op zondag 21 december zal Excelsior voor de vrolijke noot zorgen tijdens het evenement “Serious Rescue” Met de actie “Serious Rescue” zetten 380  vrijwilligers van 30 reddingsbrigades uit heel Nederland zich met een 3-daagse vaartocht van Medemblik naar Haarlem in om geld op  te halen voor het goede doel van Serious Request: “Meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden”

De Reddingsbrigade weet net als het Rode Kruis als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste (preventieve) voorlichting en begeleiding te bieden en hoeveel geld daarvoor nodig is. Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter.
Verenigd onder de naam “Serious Rescue” zal 3 dagen lang in een lint van 45 reddingsboten een afstand van zo’n 100 kilometer worden gevaren door Noord-Holland. Serious Rescue start in Medemblik om vervolgens via Middenmeer, Kolhorn, Nieuwe Niedorp, Noord-Scharwoude, Alkmaar, De Woude, Zaandam en Velsen-Zuid bij het Glazen Huis in Haarlem aan te komen. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en sponsoren. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.

Excelsior zal zondagmiddag bij de tussenstop in het centrum van Zaandam de boel eerst 'opschudden' terwijl de stoet met reddingsboten door de sluis trekt. Vervolgens gaat (traditioneel) de muziek voorop in de collecterende stoet door het centrum.

Voor meer informatie zie www.seriousrescue.nl

Serious Rescue 2013

Excelsior wenst iedereen fijne feestdagen en een muzikaal 2015!

Halloweenconcert – 25 oktober 2014

Muziekvereniging Excelsior Oostzaan vierde Halloween!
Een paar enthousiaste leden en lieve vrijwilligers toverde het clubgebouw  om tot een waar spookhuis.
Het perfecte decor voor een griezelig concert.
 
Het opleidingsorkest onder leiding van Rob van der Sterre beet het spits af en opende het concert op zaterdagavond 25 oktober met drie mooie stukken. De als heks verkleedde Gerda Flens vertelde het publiek op levendige wijze een spookverhaal over de schat van Claes Compaen.
 
Het grote orkest onder leiding van Lex Bak, aangevuld door toetsenist Patrick Kamps,  vulde dit verhaal aan met muziek uit onder andere Jaws, Pirates of the Caribbean en Phantom of the Opera. Een prachtige viool solo was weggelegd voor gast-violiste Freya Renaert in het stuk Dans Macabre. Het concert en spookverhaal werden afgesloten met Thriller van Michael Jackson.
Niet alleen de orkest leden maar ook het publiek had hun uiterste best gedaan om zo eng mogelijk verkleed te komen en je kon zelfs je toekomst laten voorspellen door een echte waarzegster.
 
Het was een angstaanjagende maar leuke avond!
 
Sammy

 

DESIGN BY WEB-KOMP