Laatste nieuws

Het orkest op concours

Zaterdag 19 november is het fanfareorkest afgereisd naar Drachten om deel te nemen aan een concours. Na één jaar uitstel aangevraagd te hebben, was het orkest er klaar voor door een deskundige jury beoordeeld te worden.

Het orkest opende met "Faravista", waarna het "verplicht" te beoordelen werk "Noah's Ark" werd gespeeld, gevolgd door het "vrije keuze"werk "Flashback". 

Het orkest kijkt met tevredenheid terug op dit concours: de jury beoordeelde de werken met 80 punten! Met een 1e prijs keerde het orkest terug naar Oostzaan!

 

Muziekles op obs de Kweekvijver

Wat is een wereld zonder muziek?

Daar kunnen we ons niets bij voorstellen! En wat is nou leuker dan zelf muziek te (leren) maken? Omdat de jeugd tegenwoordig niet meer automatisch met live-muziek in aanraking komt (we marcheren immers niet meer op straat) brengen we de muziek naar de jeugd.

In 4 lessen worden 3 liedjes aangeleerd en om thuis te kunnen oefenen krijgen de leerlingen een bugel, in bruikleen, mee naar huis.

Vervolgens wordt het project afgesloten met een heus concertje waarbij de leerlingen begeleid worden door het LeerLingenOrkest van Excelsior.

Als eerste was groep 5 aan de beurt, dit project is inmiddels succesvol afgesloten. Het clubgebouw zat vol met ouders/broertjes/zusjes/opa's/oma's. Eerst hebben ze geoefend om de aangeleerde liedjes samen te spelen met het orkestje, dat ging hartstikke goed, dus daarna konden ze voor het "echie".

Het meest hilarisch was het "Olifantenlied" waarbij de leerlingen, op aanwijzing van de dirigent, zo hard mogelijk op hun bugel mochten blazen. Groot was het enthousiasme van de muzikantjes in spé waarvan sommigen zich meteen als lid hebben opgegeven.

Wil je ook een instrument leren bespelen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

                   

 

Ghost Golf en Voorspeelmiddag

Zondag 30 oktober is een activiteit georganiseerd voor de jeugdleden van Excelsior. Eerst zijn ze gaan "Ghost Golfen": midgetgolfen in het donker met "glow in the dark"verlichte banen, met als thema een spookkasteel. Erg leuk om te doen en weer eens wat anders dan een gewone midgetgolfbaan. Echt een aanrader voor een regenachtige najaarsdag!

Daarna zijn de leden teruggekeerd naar het clubgebouw waar de vaders, moeders en andere fans langzaam binnendruppelden om te komen luisteren naar de vorderingen van hun idool.

Het onlangs opgestarte Opstaporkestje openden het optreden. Knap hoe goed deze jeugdige leden in zo korte tijd geleerd hebben samen te spelen. Onder de jeugdleden zit voldoende talent, dat werd deze middag wel duidelijk! Het is altijd weer leuk om te zien hoe onbevangen de jeugd een solo-optreden uitvoert!  

Het LeerLingenOrkest sloot deze middag af: hierin spelen een aantal jeugdleden, met ondersteuning van een aantal volwassenen (sommige instrumenten kunnen nu eenmaal niet door de jeugd bespeelt worden).

Het was een zeer geslaagde middag, op naar de volgende activiteit/optreden!

 

 

DESIGN BY WEB-KOMP