Laatste nieuws

Leerlingenorkest doet mee aan festival in Krommenie

 

 

Zondag 19 maart 2017 heeft ons opleidingsorkest hoge ogen gegooid in de beginnersklasse op het festival voor opleidingsorkesten, georganiseerd door muziekvereniging Onderling Genoegen Krommenie.

Als eerste van de dag mochten zij optreden op dit leuke festival. Zij speelden twee nummers met het circusthema, 'The circus is in town' van Ivo Kouwenhoven en 'Circus', geschreven door Koen en Lucas, gearrangeerd door dirigent Rob, waarmee ze ook al veel succes hadden op ons voorjaarsconcert. Het was de eerste keer dat er op dit festival gezongen werd. Goed gedaan Koen!

Het eerste nummer werd beoordeeld door jurylid Marije Koopmans en zij schreef een rapportje uit.

 

Enkele uitspraken:

  • Mooie, stevige opening. De feestelijkheid van het circus spat er meteen vanaf.
  • Slagwerk begeleidt het goed. Het nummer "Clowns" was een uitdaging voor de slagwerker, wat goed gedaan.
  • Een kleine groep muzikanten die allemaal durven blazen zodat je iedere stem goed kan horen. Er wordt met enthousiasme gespeeld
  • De mooie saxgroep valt op qua mengklank en de kleine kopergroep kan goed tegengas geven.
  • Leuk programma, met plezier geluisterd.

Uiteindelijk ging Excelsior met de tweede prijs én de aanmoedigingsprijs naar huis, slechts 1 puntje minder dan OG Wijdenes, die eerste werd

 

Een uitstekend resultaat waar we als vereniging trots op zijn!

Cirque d'Excelsior, voorjaarsconcert 4 maart 2017

                                

Cirque d'Excelsior

Met een goed gevulde zaal hebben wij zaterdag 4 maart 2017 een spetterend concert gegeven. Het mooie spel van de muzikanten werd afgewisseld met optredens van 2 goochelende broers (slecht 16 en 17 jaar oud) en de 13-jarige Luna, die een ritmische gymnastiekoefening deed op "Alegría" van Cirque du Soleil.

Geheel in stijl beet het Leerlingenorkest het spits af met het werk "Circus", bestaande uit 6 verschillende delen. Daarna kwamen de leerlingen van het Opstaporkest erbij en een vriendje van een jeugdlid om een ander Circusnummer te spelen. Het vriendje deed de zang en de begeleiding op gitaar. De jonge jongens hadden dit nummer zelf geschreven en de maakte het arrangement voor de rest van het orkest.

De fanfare speelde zowel bekende als onbekende nummers. Extra mooi waren de nummers waarin onze solisten schitterden:

Jan (Rep) kwam vanuit de donkere zaal (uit zijn hoofd) spelend naar het podium gelopen in "Gabriella's Song", dit klonk werkelijk magnifiek. 

Onze duizendpoot Rob (van der Sterren) speelde "Circus Renz" uit zijn hoofd op de marimba, terwijl 2 personen de marimba verplaatsen. Echt knap!

Erik (Rep) speelde een geweldige solo in de toegift "The Lightwalk", die ook stond als een huis

Kortom, een geweldig concert! De concertcommissie heeft echt haar best gedaan om een onderscheidend concert neer te zetten en is daar goed in geslaagd!

Foto's zijn gemaakt door Amber Dekker

 Klik hier voor meer foto's.

Het orkest op concours

Zaterdag 19 november is het fanfareorkest afgereisd naar Drachten om deel te nemen aan een concours. Na één jaar uitstel aangevraagd te hebben, was het orkest er klaar voor door een deskundige jury beoordeeld te worden.

Het orkest opende met "Faravista", waarna het "verplicht" te beoordelen werk "Noah's Ark" werd gespeeld, gevolgd door het "vrije keuze"werk "Flashback". 

Het orkest kijkt met tevredenheid terug op dit concours: de jury beoordeelde de werken met 80 punten! Met een 1e prijs keerde het orkest terug naar Oostzaan!

 

DESIGN BY WEB-KOMP