Laatste nieuws

De Spannende Speurtocht, alléén als je durft!

Muziekvereniging Excelsior Oostzaan heeft op vrijdagavond 24 oktober een “spannende speurtocht”  in de omgeving van het clubgebouw georganiseerd.
Zo'n 45 bassischoolleerlingen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar hadden zich opgegeven. De kinderen en zelfs sommige ouders waren griezelig verkleed en/of geschminkt en vol enthousiasme naar het versierde clubgebouw gekomen.
 
                    
Om half zeven opende het jeugdorkest onder leiding van Rob van der Sterren de avond, zij brachten een aantal nummers ten gehore. Daarna werd door een heks (lid van de fanfare) een spookverhaal verteld.
Het verhaal ging over een jongen die zou zijn opgegeten door de boze zwarte heks. Al snel bleek dat dit gelukkig niet het geval was. De boze zwarte heks wilde helemaal geen heks zijn, en om haar terug te kunnen toveren moest een heksentoverdrank gemaakt worden.
Helaas was de tovenaar zijn recept in ‘t Twiske verloren. Het was aan de kinderen om het recept en een aantal ingrediënten op te sporen. De kinderen werden in groepjes verdeeld en gingen onder begeleiding van ouders op pad. De groepjes werden om de beurt weggestuurd en konden een lichtjesspoor door ‘t Twiske volgen.
Onderweg kwamen zij een aantal opdrachten tegen zoals het maken van dierengeluiden, een enge proeverij, een levend spinnenweb en “Trick or Treat”. 
 
  
Bij terugkomst in het gebouw werden heksenvinger, bakpoeder, azijn, vampiergebit en het groene drakensiroop vermengd.  Als het gelukt was om alle ingrediënten te verzamelen en de verloren stukjes van het recept samen te voegen, kon er in de drank geroerd worden. De heksentoverdrank begon te borrelen en al snel overstroomden  de glazen. Rond kwart over acht waren alle groepjes weer binnen en was het iedereen gelukt om de heks terug te toveren!
 
Aan het einde van de geslaagde avond was er nog een prijsje voor het griezeligst verklede kind, deze ging naar de achtjarige Fedde Raat.
 
Ik wil graag alle ouders en kinderen die mee hebben gedaan bedanken voor de deelname aan de speurtocht. Wie weet griezelen we volgend jaar weer verder...áls je dan nog durft? 

Madeleine van Esveld

 

Excelsior begint seizoen met buitenrepetitie

 

Donderdagavond 21 augustus begint het nieuwe muziekseizoen en als het weer een beetje meezit doen we dat op dezelfde manier als we het vorige zijn geëindigd: door buiten te musiceren.

De eerste repetitie begint op 21 augustus om 20:00 uur bij het verenigingsgebouw aan de Twiskeweg 103 in Oostzaan en geïnteresseerden zijn van harte welkom om hier een kijkje achter de schermen te komen nemen bij de muziekvereniging. Als het weer het toelaat zal deze eerste repetitie buiten plaatsvinden en anders is daar het vertrouwde gebouw waar de leden vanaf deze week weer elke donderdagavond te vinden zullen zijn.

 

Halloween concert
De leden zijn hopelijk goed uitgerust tijdens de zomerstop om zich onder leiding van dirigent Lex Bak nu te gaan voorbereiden op het eerstvolgende optreden. Dit zal plaatsvinden op zaterdagavond 25 oktober in het eigen gebouw. Dan zal het gebouw naar het thema van het concert worden gehuld in Halloween sferen. Deze datum kunt u dus alvast in uw agenda noteren. 

 

Kweekvijverdag
Excelsior zal in het nieuwe seizoen natuurlijk weer regelmatig in het eigen dorp zijn te zien en beluisteren. De eerste kans hiertoe vindt gelijk komend weekend plaats. Op zaterdagmiddag 23 augustus worden namelijk workshops georganiseerd voor de leerlingen van de Kweekvijver tijdens de festiviteiten ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de basisschool. 

 

Muziekles
Deze week gaan de muzieklessen weer van start en binnenkort starten ook weer diverse cursussen. Wil uw kind of u zelf een instrument leren bespelen dit seizoen? Neem dan contact op met Hedwig van der Jagt via Facebook, telefoonnummer 075 684 2408 of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om te informeren naar de mogelijkheden.

 

1e repetitie Fanfare

Donderdag 21 augustus is het weer zover, de start van het nieuwe seizoen.

We gaan er weer voor.

DESIGN BY WEB-KOMP