Laatste nieuws

Muntenactie Deen

Spaar met Excelsior mee voor nieuwe saxofoons

 De Jeugd Sponsor Actie van DEEN is weer begonnen Excelsior heeft dit jaar een eigen muntenkoker bij de supermarkt in Gibraltar Zaandam. Het doel: nieuwe lesinstrumenten aanschaffen voor saxofonisten in spé.

 Sinds het begin van de Brede School Oostzaan enkele jaren geleden is Excelsior van de partij met een gevarieerd aanbod aan cursussen. Eén instrument ontbreekt echter tot op heden; er is nog geen geschikt instrumentarium om in te zetten voor saxofoonlessen via de Brede School. En daar hoopt Excelsior dit najaar verandering in te brengen. Het eerste instrument is al aangeschaft bij wijze van test en bevalt zeer goed, dus hopelijk levert de actie voldoende op om er meer te kopen. De eerste saxofooncursus is in ieder geval al met potlood in de agenda geschreven!

 U kunt deze sponsoractie steunen door deze maand bij DEEN te shoppen. Tot en met 17 oktober krijgt u in alle filialen munten bij de kassa. Als u in Gibraltar gaat winkelen loopt u tevens het risico leden van de vereniging tegen te komen; er wordt namelijk een aantal verrassingsoptredens gegeven bij de winkel. Indien u niet in Gibraltar koopt, kunt u Excelsior steunen door uw munten aan een lid van de vereniging mee te geven. Dan komen ze evengoed op de juiste plek terecht.

 

 

 

Bowlinguitje

 

Bowlen met Excelsior

Op 25 januari was het jaarlijkse bowluitje van Excelsior. Een aantal leerlingen deed hieraan mee. Op 3 gehuurde banen, waarvan er 2 met hekjes, is fanatiek gebowld.

Zowel op de baan van de jongste meisjes, de oudere jongens en de baan met de (grotere) meiden, werd er lekker gespeeld.

Na één uur vol met bowlen ging het feest verder in ons clubhuis. Jasper had een dansspel meegenomen en daar werd veel gebruik van gemaakt. Iedereen is wel een keer wezen dansen en sommigen konden er geen genoeg van krijgen. Maar er komt toch een tijd dat je honger krijgt, dus na een uurtje stonden er patatjes met kroketten klaar. 

Tijdens het eten werd bekend gemaakt wie dit jaar de winnaar was van de bowlwedstrijd: met 111 punten is onze drummer Koen de winnaar van de eerste ronde. Niet iedereen was blij met maar 1 winnaar en alleen voor de eerste ronde……maar nadat er ijs tevoorschijn kwam voor het toetje was al het gemok al snel weer vergeten.

 Na een laatste dansspel en een variant van tikkertje was het tijd om naar huis te gaan.

 Het was volgens ons weer een geslaagde middag.

 Bente en Kim

 

 

 

 

Excelsior steunt Serious Rescue

Op zondag 21 december zal Excelsior voor de vrolijke noot zorgen tijdens het evenement “Serious Rescue” Met de actie “Serious Rescue” zetten 380  vrijwilligers van 30 reddingsbrigades uit heel Nederland zich met een 3-daagse vaartocht van Medemblik naar Haarlem in om geld op  te halen voor het goede doel van Serious Request: “Meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden”

De Reddingsbrigade weet net als het Rode Kruis als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste (preventieve) voorlichting en begeleiding te bieden en hoeveel geld daarvoor nodig is. Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter.
Verenigd onder de naam “Serious Rescue” zal 3 dagen lang in een lint van 45 reddingsboten een afstand van zo’n 100 kilometer worden gevaren door Noord-Holland. Serious Rescue start in Medemblik om vervolgens via Middenmeer, Kolhorn, Nieuwe Niedorp, Noord-Scharwoude, Alkmaar, De Woude, Zaandam en Velsen-Zuid bij het Glazen Huis in Haarlem aan te komen. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en sponsoren. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.

Excelsior zal zondagmiddag bij de tussenstop in het centrum van Zaandam de boel eerst 'opschudden' terwijl de stoet met reddingsboten door de sluis trekt. Vervolgens gaat (traditioneel) de muziek voorop in de collecterende stoet door het centrum.

Voor meer informatie zie www.seriousrescue.nl

Serious Rescue 2013

DESIGN BY WEB-KOMP