Laatste nieuws

Excelsior wenst iedereen fijne feestdagen en een muzikaal 2015!

Halloweenconcert – 25 oktober 2014

Muziekvereniging Excelsior Oostzaan vierde Halloween!
Een paar enthousiaste leden en lieve vrijwilligers toverde het clubgebouw  om tot een waar spookhuis.
Het perfecte decor voor een griezelig concert.
 
Het opleidingsorkest onder leiding van Rob van der Sterre beet het spits af en opende het concert op zaterdagavond 25 oktober met drie mooie stukken. De als heks verkleedde Gerda Flens vertelde het publiek op levendige wijze een spookverhaal over de schat van Claes Compaen.
 
Het grote orkest onder leiding van Lex Bak, aangevuld door toetsenist Patrick Kamps,  vulde dit verhaal aan met muziek uit onder andere Jaws, Pirates of the Caribbean en Phantom of the Opera. Een prachtige viool solo was weggelegd voor gast-violiste Freya Renaert in het stuk Dans Macabre. Het concert en spookverhaal werden afgesloten met Thriller van Michael Jackson.
Niet alleen de orkest leden maar ook het publiek had hun uiterste best gedaan om zo eng mogelijk verkleed te komen en je kon zelfs je toekomst laten voorspellen door een echte waarzegster.
 
Het was een angstaanjagende maar leuke avond!
 
Sammy

 

De Spannende Speurtocht, alléén als je durft!

Muziekvereniging Excelsior Oostzaan heeft op vrijdagavond 24 oktober een “spannende speurtocht”  in de omgeving van het clubgebouw georganiseerd.
Zo'n 45 bassischoolleerlingen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar hadden zich opgegeven. De kinderen en zelfs sommige ouders waren griezelig verkleed en/of geschminkt en vol enthousiasme naar het versierde clubgebouw gekomen.
 
                    
Om half zeven opende het jeugdorkest onder leiding van Rob van der Sterren de avond, zij brachten een aantal nummers ten gehore. Daarna werd door een heks (lid van de fanfare) een spookverhaal verteld.
Het verhaal ging over een jongen die zou zijn opgegeten door de boze zwarte heks. Al snel bleek dat dit gelukkig niet het geval was. De boze zwarte heks wilde helemaal geen heks zijn, en om haar terug te kunnen toveren moest een heksentoverdrank gemaakt worden.
Helaas was de tovenaar zijn recept in ‘t Twiske verloren. Het was aan de kinderen om het recept en een aantal ingrediënten op te sporen. De kinderen werden in groepjes verdeeld en gingen onder begeleiding van ouders op pad. De groepjes werden om de beurt weggestuurd en konden een lichtjesspoor door ‘t Twiske volgen.
Onderweg kwamen zij een aantal opdrachten tegen zoals het maken van dierengeluiden, een enge proeverij, een levend spinnenweb en “Trick or Treat”. 
 
  
Bij terugkomst in het gebouw werden heksenvinger, bakpoeder, azijn, vampiergebit en het groene drakensiroop vermengd.  Als het gelukt was om alle ingrediënten te verzamelen en de verloren stukjes van het recept samen te voegen, kon er in de drank geroerd worden. De heksentoverdrank begon te borrelen en al snel overstroomden  de glazen. Rond kwart over acht waren alle groepjes weer binnen en was het iedereen gelukt om de heks terug te toveren!
 
Aan het einde van de geslaagde avond was er nog een prijsje voor het griezeligst verklede kind, deze ging naar de achtjarige Fedde Raat.
 
Ik wil graag alle ouders en kinderen die mee hebben gedaan bedanken voor de deelname aan de speurtocht. Wie weet griezelen we volgend jaar weer verder...áls je dan nog durft? 

Madeleine van Esveld

 

DESIGN BY WEB-KOMP