Laatste nieuws

Herrie in 't Twiske

Ben je 7 jaar en ouder, hou je van muziek en knutselen? Kom dan in de paasvakantie naar muziekvereniging Excelsior.

Woensdagmiddag 24 april om 14.00 uur kan je daar je eigen muziekinstrument maken (als het nodig is word je geholpen), daarna ga je met je zelfgemaakte instrument op de foto (polaroid krijg je mee), vervolgens ga je op je zelfgemaakte instrument een liedje instuderen dat je om 16.30 uur aan ál je fans mag laten horen. Hoe cool is dat?!

Drinken en/of iets lekkers hoef je niet mee te nemen, daar wordt voor gezorgd.

Deelname is gratis, wel graag van te voren doorgeven dat je komt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Neem gerust vriendjes/vriendinnetjes mee, hoe meer kinderen des te gezelliger en des te meer instrumenten zijn er om lekker muziek te maken.

Tot de 24e!

 

Nieuwe dirigent gezocht

VACATURE DIRIGENT

Ons orkest, momenteel bestaand uit 25 muzikanten, komt uit in de 2e divisie. Wij repeteren op donderdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in ons eigen clubgebouw in Oostzaan. Per augustus 2019 zijn wij op zoek naar een nieuwe dirigent die op inspirerende en enthousiaste wijze leiding weet te geven en samen met het orkest onze ambities probeert te realiseren. 

Over ons

Onze visie is om een stabiel muzikaal niveau te ontwikkelen binnen de tweede divisie. Daarnaast hebben wij de ambitie om door te groeien naar een orkest met een gezond ledental. Wij vinden het belangrijk dat er tijdens de repetities een goede balans is tussen inspanning en ontspanning. Deze balans is tevens terug te vinden in ons repertoire en de diverse optredens. In maart hebben wij nog opgetreden met Cor Bakker in het theater van Oostzaan, nu zijn wij ons aan het voorbereiden voor een optreden op 4 mei en drie weken later spelen we alweer op een festival met beoordeling. 

Dit breng je mee

De ideale kandidaat herkent zich in onderstaand profiel:

  • Afgeronde conservatoriumstudie HAFA-directie;
  • Ruime ervaring met het dirigeren van fanfareorkesten van vergelijkbaar niveau;
  • Weet de juiste balans te vinden tussen presteren en plezierig muziek maken;
  • Kan uitstekend omgaan met leden van verschillende muzikale niveaus en leeftijden;
  • Heeft een uitgebreide repertoirekennis en is bereid om in samenwerking met de muziekcommissie een repertoire te selecteren voor concerten;
  • Is motiverend en inspirerend;
  • Denkt actief mee over de toekomst van het orkest en opleiding binnen de vereniging;
  • Heeft een goed gevoel voor het verenigingsleven en is hier actief bij betrokken. 

Procedure

Ben jij geïnteresseerd en zie je het als een uitdaging om de nieuwe dirigent van ons fanfareorkest te worden? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV vóór 1 mei 2019 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Binnen 2 weken na de sluitingsdatum ontvangen alle kandidaten bericht. In het positieve geval bestaat de verdere procedure uit een persoonlijk gesprek en een of meerdere proefdirecties.

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met onze voorzitter, Ruben Hottentot, zie bovenstaand emailadres.

 

 

 

 

 

Spetterend Jubileumconcert met Cor Bakker

Voor een nagenoeg volle zaal zette het orkest met mars Gammatique in, waarmee werd teruggegrepen naar de herkomst van de fanfare, inmiddels 111 jaar geleden. Zij vervolgde haar programma met Inspiration waarmee zij in 2017 landskampioen werd in de 3e divisie, toen, evenals nu, onder leiding van Arnold van 't Ent. Daarna werd zanger Frank Geisink bij het orkest gevoegd om gezamenlijk Zing Vecht Huil Bid Lach Werk en Bewonder te laten horen. Waarna het de beurt was aan Cor Bakker om als The Piano Man het gelijknamige nummer van Billy Joël met orkest en zanger uit te voeren. Een daverend applaus was de beloning!

De jeugd mocht natuurlijk ook niet ontbreken en werd bij het orkest gevoegd om The Little Mermaid te spelen. Tijdens het door Cor Bakker begeleide Pink Panther liep er ineens een grote roze panter met zijn kenmerkende loopje heen en weer op het scherm achter het orkest. De jeugdige solisten op trompet en saxofoon speelden intussen ongehinderd hun noten, een knappe prestatie van de nieuwe generatie.

Ook Cor Bakker kreeg ruimschoots de gelegenheid zijn kunsten als solist te laten horen. Zo begon hij met Het Dorp, hoe kan het ook anders in een dorp als Oostzaan, gevolgd door een mooi, doch minder bekend nummer van Toots Tielemans. Voor de pauze sloten Cor en Frank samen met de fanfare af met het prachtige nummer Worn Down Piano.

Na de pauze was de eer aan de fanfare om de Nederlandse première te spelen van het gewelddadige Fanfare Neuve. Daarna speelde het orkest de instrumentale versie van Bohemian Rhapsody waarin door het overtuigende spel van diverse solisten eer werd gedaan aan de historie van de Britse popgroep zonder dat de ontbrekende zangstem als gemis werd ervaren. 

Vervolgens was het weer tijd voor de zanger om in het voetlicht te treden met het rustige Beyond the Sea. Nog intiemer werd de sfeer toen de fanfare, samen met Cor Bakker, liet horen ook Bach te kunnen spelen. Cor Bakker stak zijn bewondering voor ons orkest niet onder stoelen of banken. Daar hij regelmatig te gast is bij diverse muziekverenigingen beschikt hij over voldoende vergelijkingsmateriaal, dus dat was een veelzeggend compliment. Het samenspel klonk dan ook alsof orkest en pianist al jarenlang samenwerkten.

Cor Bakker vervolgde het programma met Meisjes van Dertien, dat naadloos overliep in Margo'tje

Als klapper op de vuurpijl werden nog de Root Beer Rag (met pianist) en Don't stop me now (met zanger). De titel Root Beer Rag verwijst naar alcoholvrij bier (volgens de pianist "niet te drinken") omdat de complexe pianopartij alleen nuchter gespeeld kan worden. Ondanks dat ging Cor de uitdaging aan om in de toegift het nummer in dubbel tempo te spelen. Wederom was een staande ovatie de reactie van het enthousiaste publiek. 

Na afloop klonk niets dan lof uit de zaal voor dit optreden waarvoor superlatieven tekort schieten. Zeer goede musici, een fantastische zanger en tevens presentator en natuurlijk een geweldige en charismatische pianist die samen een boeiend, gebalanceerd en gevarieerd programma ten gehore brachten.

Kortom, wij zijn met recht trots op onze 111-jarige muziekvereniging.

Ga voor meer foto's naar https://www.facebook.com/pg/excelsior.oostzaan/photos/?tab=album&album_id=2383103721719985

DESIGN BY WEB-KOMP