Laatste nieuws

Summer Breeze

Zondagmiddag 8 juli sluiten we het muzikale seizoen weer af met een gratis buitenconcert op het Kerkplein.

Summer Breeze brengt u in vrolijke zomerse sferen met optredens van het Leerlingenorkest, de Fanfare en de Slagwerkgroep. 

Kom gezellig luisteren, leun lekker achterover op één van de  terrassen onder het genot van een drankje.

Het ziet er naaruit dat de weergoden ons goedgezind zijn, zo niet dan zijn we te beluisteren in ons clubgebouw aan de Twiskeweg!

Tot dan!

 

Zondagmiddagconcert 22 april 2018

Impressie van een toeschouwer 

Zondagmiddag 22 april werd, in hun eigen clubgebouw, het Voorjaarsconcert van Muziekvereniging Excelsior gegeven met een gastoptreden van de "Bos en Lommer Voices".

Nadat op deze zonovergoten middag het clubgebouw was volgestroomd met trouwe fans, opende het Opleidingsorkest het concert. Maar er kon niet begonnen worden zonder dirigent en Rob van der Sterren was in geen velden of wegen te bekennen. Twee jeugdleden (Marije en Jessie) deden hun uiterste best om hem tevoorschijn te laten komen, hetgeen gelukkig al vrij snel lukte!

Ze begonnen de middag met een zelfgeschreven tekst op "Hallo allemaal", de begintune van de bekende tv-serie "De luizenmoeder". Terwijl het orkest de melodie speelde namen Jessie en Marije de zang (en tevens de presentatie) voor hun rekening. De stemming zat er meteen goed in! Ze hebben een leuk programma neergezet waar de muzikaliteit en het enthousiasme van afspatte! Ze eindigden hun optreden met 2 van de 4 jaargetijden van Vivaldi, lente en herfst, muziekstukken die door iedereen wel herkend werden. 

Daarna was het de beurt aan de "Bos en Lommer Voices". Wie zijn dat? Zij zijn een multicultureel dameskoor uit de gelijknamige buurt in Amsterdam. Het koor bestaat inmiddels zo'n 12 jaar en telt 14 leden (althans er waren die middag 14 dames aanwezig). Zij zongen dit keer voornamelijk liedjes uit Afrika, Bosnië en Suriname. Sommige liedjes werden begeleid door een gitaar en/of een slaginstrument. Het was echt een speciale ervaring, alle liedjes werden gezongen in een, voor ons, onbegrijpelijke taal. 

Toen mocht het fanfareorkest, onder leiding van Arnold van 't Ent, van zich laten horen. Het orkest verraste het publiek met een paar uitzonderlijk mooie stukken, vooral "Banja Luka" was prachtig. Wat een spannend en indrukwekkend stuk, van begin tot eind. Twee koorleden uit voormalig Joegoslavië moesten af en toe een traantje wegpinken, het toeval wil dat zij uit Banja Luka komen!

Hier moest het koor iets mee doen: als dank voor dit prachtige stuk werd, à l'improviste, het lied "Mijn Bosnië" door een paar dames gezongen. Dit was zeer speciaal en emotioneel!

De rest van de middag wisselden het koor en orkest nogmaals af. Ook na de optredens was het nog lang nagenieten.

Nog even terugkomend op de fanfare: nooit geweten dat er zoveel prachtige instrumenten in een fanfare voorkomen! Elk instrument met zijn eigen klank en zowel samen als solo klonk het allemaal even mooi! Het was fijn dat elk stuk werd aangekondigd en uitgelegd door de dirigent, zo kon men opgaan in het verhaal, verteld door de muziek.

Ik had van fanfare altijd het idee van hoempapamuziek van de avondvierdaagse, maar Excelsior is van een heel ander kaliber kan ik u vertellen. Er zit zoveel passie in de instrumenten bij elkaar en de stukken die gespeeld werden zijn op zichzelf staande concertjes, echt heel erg mooi! (zegt iemand die dit nooit had verwacht!)

Ik kan u echt aanraden eens een concert van Excelsior te bezoeken, dat kan zomaar in ons eigen Oostzaan!

 

 

22 april Zondagmiddagmatinee

Het is weer lente, dus tijd voor een Voorjaarsconcert. Deze keer is anders dan anders: niet 's avonds en niet in de KunstGreep maar overdag en gewoon in ons eigen clubgebouw. Als het zondag 22 april mooi weer is kan u eerst genieten van een fietstochtje of wandeling in het mooie Twiske alvorens u te laten verrassen door een gevarieerd muziekaal programma. Want niet alleen de 2 orkesten van Excelsior treden die middag op, er is ook nog plaats voor een gastoptreden.

Het programma van het Opleidingsorkest staat nog niet helemaal vast maar zeker is dat u welkom geheten zal worden door "Hallo allemaal" dat u waarschijnlijk allemaal kent van de tv-serie "De Luizenmoeder". 

De fanfare speelt o.a. 

- "Star Wars: The Force Awakens" met daarin bekende melodieën uit de gelijknamige film

- het prachtige "Banja Luka" dat op indrukwekkende wijze verhaalt over de burgeroorlog in het voormalig Joegoslavië die in de gelijknamige stad in Bosnië-Herzegovina gewoed heeft

- het bekende "MacArthur Park"

- het prachtige "Nessun Dorma" van Puccini

- de concertmars "Mercury" met sterke en virtuose thema's die elkaar afwisselen

Het gastoptreden wordt verzorgd door "de Bos en Lommer Voices", uit de gelijknamige wijk in Amsterdam. Zij vormen een multicultureel koor vrouwenkoor. De vrouwen komen o.a. uit Tsjechië, Armenië, Rusland en Marokko. Er worden volksliederen uit de diverse culturen gezongen. Het doel is de vrouwen uit verschillende culturen samen te brengen en ondertussen samen te zingen en te genieten.

Kom vooral genieten van de afwisselende muziek en zang op zondagmiddag 22 april.

Het concert begint om 14.00 uur en de toegang is GRATIS!!

DESIGN BY WEB-KOMP