Laatste nieuws

Jubileumconcert

Verleden jaar bestond de vereniging 110 jaar maar door een drukke agenda van de (toen nieuwe) dirigent kon dit niet gevierd worden.

Besloten is om dit jaar het 111-jarig bestaan te vieren.

Zaterdagavond 23 maart wordt er met behulp van Cor Bakker, pianist, en Frank Geisink, zanger en tevens presentator, een geweldig concert gegeven!

Er is een zeer gevarieerd programma samengesteld met o.a. Gammatique (een mars uit het verleden), een paar nummers van Billy Joel, Queen, Ramses Shaffy enz.. 

Kortom voor ieder wat wils en tevens een concert dat u niet mag missen!

Een kaartje kost € 15,-- en is eenvoudig te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via één van onze leden.

Wacht echter niet te lang.......

 

 

Nieuwjaarsconcert 2019

MUZIKAAL HET NIEUWE JAAR IN!!

Op zaterdag 5 januari 2019 verzorgen de 4 verenigingen met elkaar voor de zevende (!) keer het Nieuwjaarsconcert in Oostzaan.

Muziekvereniging Crescendo, Muziekvereniging Excelsior, Harmonieorkest Concordia en Accordeonvereniging Tavenu geven een sprankelend Nieuwjaarsconcert in het atrium van Theater de KunstGreep.

Vanaf 20.00 uur wordt u muzikaal het nieuwe jaar ingeblazen. De orkesten zorgen voor een feestelijk programma en zullen naast het uitvoeren van een eigen repertoire tot slot gezamenlijk optreden.

Na afloop blijft de bar open en toosten we graag met u op het nieuwe jaar!

De toegang is gratis.

Weihnachtsfest bij Excelsior

Zaterdag 21 december had MV Excelsior haar eigen Weihnachtsfest, zelfs de Kerstman had de moeite genomen af te reizen naar het clubgebouw.

De gasten werden buiten verwelkomd door een winters houtvuur en binnen stonden de gluhwein en kerstkransjes te wachten.

Het gebouw was door de commissie extra in Kerstsfeer met een (bijna niet van echt te onderscheiden) open haard en nog meer winterse versieringen.

De Twiskenootjes openden de avond met diverse Kerstmedley's zoals we ze allemaal kennen.

Daarna was het de beurt aan het Opleidingsorkest: zij zette de ingezette koers voort, dus nog meer medley's van gezellige kerstmuziek, waarbij soms meegezongen werd.

Na de jeugd was "Het Strijkje" aan de beurt (koperquintet). Zij hadden maar een paar keer met elkaar gerepeteerd maar dat was zeker niet te horen, ze speelden werkelijk heel mooi!

Vooral "I want a hipopotamus for Christmas" werd erg mooi gespeeld met een speciale hoofdrol door de hoorniste.

Als hekkensluiter was de fanfare aan de beurt. Eén van de uitdagingen was "Highlights from the Nutcracker Suite" die ondanks de moeilijkheidsgraad goed werd gespeeld, leuk was de uitleg van het stuk door dirigent Arnold van 't Ent. Zij sloten de avond af met een leuke uptempo versie van "Noël". 

Kortom het was een zeer geslaagde avond waar de muzikanten zich weer van hun beste kant hebben laten zien. 

DESIGN BY WEB-KOMP