Laatste nieuws

Voorjaarsconcert zaterdag 4 maart

 

Cirque d'Excelsior

 

 

Hooggeëerd publiek! Komt dat zien... Muziekvereniging Excelsior Oostzaan neemt u mee in de circuswereld. Een wereld van grappige clownsnummers, gevoelige acrobatiek muziek, een echte goochelact, virtuose solo's, kortom een vermakelijke avond voor jong en oud. 

Kaarten zijn te bestellen door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te koop via een lid.
De kaarten kosten € 10,00 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen tot 18 jaar.

Herfstconcert Excelsior met FBI Jazzband

Zaterdag 19 oktober heeft Excelsior haar eerste optreden onder leiding van haar nieuwe dirigent Lieuwe de Jong.

Het orkest brengt een gevarieerd programma, denk aan filmmuziek, een fanfarewerk over de alpenweiden, een lied speciaal geschreven voor 2 solo-euphoniums (ooit gezongen door Sinatra en Elvis), een koraal, een Zuid-Amerikaans nummer geschreven door de Cubaanse Gershwin en gearrangeerd voor fanfare door de dirigent zelf, een jazzy nummer en mars mag natuurlijk ook niet ontbreken. Kortom een goede doorsnee van de muziekstijlen die een fanfare allemaal spelen kan.

Na de pauze gaan de stoelen aan de kant en kunnen de voetjes van de vloer op jazzmuziek uit de jaren '20 tot '60 gespeeld door de FBI Jazzband. 

Het concert is gratis, aanvang 20.00 uur (deur open om 19.30 uur).

 

Kijk/luister/meedoe-repetitie

A.s. donderdagavond 19 september v.a. 20.00 uur is het zover! U kunt (gratis) bij ons naar binnenlopen om te kijken, luisteren of mee te spelen tijdens de open repetitie.

Iedereen die geïnteresseerd is in live muziek is welkom. Of u zelf een instrument speelt of niet maakt helemaal niet uit, het is ook gewoon leuk (en interessant) om te komen luisteren en kijken naar de interactie tussen dirigent en onze amateurmusici.

Op tv wordt het programma Maestro goed bekeken, maar daar doen zij het omgekeerde: BN-ers krijgen een spoedcursus dirigeren en proberen een professioneel orkest te leiden, met alle hilarische gevolgen van dien. Bij Excelsior doet een professionele dirigent, Lieuwe de Jong (nog maar net begonnen bij Excelsior) zijn best de muzikanten te laten doen wat hij wil. Soms lukt dat vrij snel, maar sommige muziekstukken zijn zo complex dat daar ettelijke repetities voor nodig zijn voordat het klinkt zoals de dirigent wil.

Vind u het interessant om dit eens in het echt mee te maken, loop dan zeker even binnen.

Mocht u willen is er zelfs gelegenheid zelf een instrument uit te proberen!! 

De koffie/thee staat klaar v.a. 19.45 uur.

Nieuw seizoen, nieuwe dirigent

Volgend seizoen gaan wij starten met een nieuwe dirigent: Lieuwe de Jong

Lieuwe heeft zijn sporen al aardig verdiend in de (amateur)muziekwereld: hij staat o.a. voor het NHJFO (Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest), Fanfare Irene uit Grootebroek, muziekvereniging Concordia uit Joure, Fanfare West-Frisia uit Twisk. Zaterdag 29 juni heeft hij met projectorkest West-Fries Fanfare Orkest (met daarin 8 leden van Excelsior) meegedaan aan de Rasteder Muziktage en daar 92.58 punten behaald!

 

Wij zijn blij met onze nieuwe dirigent, wensen hem veel succes bij onze vereniging en hopen dat wij met elkaar mooie concerten en projecten mogen doen!

Herrie in 't Twiske

Ben je 7 jaar en ouder, hou je van muziek en knutselen? Kom dan in de paasvakantie naar muziekvereniging Excelsior.

Woensdagmiddag 24 april om 14.00 uur kan je daar je eigen muziekinstrument maken (als het nodig is word je geholpen), daarna ga je met je zelfgemaakte instrument op de foto (polaroid krijg je mee), vervolgens ga je op je zelfgemaakte instrument een liedje instuderen dat je om 16.30 uur aan ál je fans mag laten horen. Hoe cool is dat?!

Drinken en/of iets lekkers hoef je niet mee te nemen, daar wordt voor gezorgd.

Deelname is gratis, wel graag van te voren doorgeven dat je komt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Neem gerust vriendjes/vriendinnetjes mee, hoe meer kinderen des te gezelliger en des te meer instrumenten zijn er om lekker muziek te maken.

Tot de 24e!

 

Nieuwe dirigent gezocht

VACATURE DIRIGENT

Ons orkest, momenteel bestaand uit 25 muzikanten, komt uit in de 2e divisie. Wij repeteren op donderdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in ons eigen clubgebouw in Oostzaan. Per augustus 2019 zijn wij op zoek naar een nieuwe dirigent die op inspirerende en enthousiaste wijze leiding weet te geven en samen met het orkest onze ambities probeert te realiseren. 

Over ons

Onze visie is om een stabiel muzikaal niveau te ontwikkelen binnen de tweede divisie. Daarnaast hebben wij de ambitie om door te groeien naar een orkest met een gezond ledental. Wij vinden het belangrijk dat er tijdens de repetities een goede balans is tussen inspanning en ontspanning. Deze balans is tevens terug te vinden in ons repertoire en de diverse optredens. In maart hebben wij nog opgetreden met Cor Bakker in het theater van Oostzaan, nu zijn wij ons aan het voorbereiden voor een optreden op 4 mei en drie weken later spelen we alweer op een festival met beoordeling. 

Dit breng je mee

De ideale kandidaat herkent zich in onderstaand profiel:

  • Afgeronde conservatoriumstudie HAFA-directie;
  • Ruime ervaring met het dirigeren van fanfareorkesten van vergelijkbaar niveau;
  • Weet de juiste balans te vinden tussen presteren en plezierig muziek maken;
  • Kan uitstekend omgaan met leden van verschillende muzikale niveaus en leeftijden;
  • Heeft een uitgebreide repertoirekennis en is bereid om in samenwerking met de muziekcommissie een repertoire te selecteren voor concerten;
  • Is motiverend en inspirerend;
  • Denkt actief mee over de toekomst van het orkest en opleiding binnen de vereniging;
  • Heeft een goed gevoel voor het verenigingsleven en is hier actief bij betrokken. 

Procedure

Ben jij geïnteresseerd en zie je het als een uitdaging om de nieuwe dirigent van ons fanfareorkest te worden? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV vóór 1 mei 2019 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Binnen 2 weken na de sluitingsdatum ontvangen alle kandidaten bericht. In het positieve geval bestaat de verdere procedure uit een persoonlijk gesprek en een of meerdere proefdirecties.

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met onze voorzitter, Ruben Hottentot, zie bovenstaand emailadres.

 

 

 

 

 

DESIGN BY WEB-KOMP