De Spannende Speurtocht, alléén als je durft!

Muziekvereniging Excelsior Oostzaan heeft op vrijdagavond 24 oktober een “spannende speurtocht”  in de omgeving van het clubgebouw georganiseerd.
Zo'n 45 bassischoolleerlingen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar hadden zich opgegeven. De kinderen en zelfs sommige ouders waren griezelig verkleed en/of geschminkt en vol enthousiasme naar het versierde clubgebouw gekomen.
 
                    
Om half zeven opende het jeugdorkest onder leiding van Rob van der Sterren de avond, zij brachten een aantal nummers ten gehore. Daarna werd door een heks (lid van de fanfare) een spookverhaal verteld.
Het verhaal ging over een jongen die zou zijn opgegeten door de boze zwarte heks. Al snel bleek dat dit gelukkig niet het geval was. De boze zwarte heks wilde helemaal geen heks zijn, en om haar terug te kunnen toveren moest een heksentoverdrank gemaakt worden.
Helaas was de tovenaar zijn recept in ‘t Twiske verloren. Het was aan de kinderen om het recept en een aantal ingrediënten op te sporen. De kinderen werden in groepjes verdeeld en gingen onder begeleiding van ouders op pad. De groepjes werden om de beurt weggestuurd en konden een lichtjesspoor door ‘t Twiske volgen.
Onderweg kwamen zij een aantal opdrachten tegen zoals het maken van dierengeluiden, een enge proeverij, een levend spinnenweb en “Trick or Treat”. 
 
  
Bij terugkomst in het gebouw werden heksenvinger, bakpoeder, azijn, vampiergebit en het groene drakensiroop vermengd.  Als het gelukt was om alle ingrediënten te verzamelen en de verloren stukjes van het recept samen te voegen, kon er in de drank geroerd worden. De heksentoverdrank begon te borrelen en al snel overstroomden  de glazen. Rond kwart over acht waren alle groepjes weer binnen en was het iedereen gelukt om de heks terug te toveren!
 
Aan het einde van de geslaagde avond was er nog een prijsje voor het griezeligst verklede kind, deze ging naar de achtjarige Fedde Raat.
 
Ik wil graag alle ouders en kinderen die mee hebben gedaan bedanken voor de deelname aan de speurtocht. Wie weet griezelen we volgend jaar weer verder...áls je dan nog durft? 

Madeleine van Esveld

 

DESIGN BY WEB-KOMP