Excelsior steunt Serious Rescue

Op zondag 21 december zal Excelsior voor de vrolijke noot zorgen tijdens het evenement “Serious Rescue” Met de actie “Serious Rescue” zetten 380  vrijwilligers van 30 reddingsbrigades uit heel Nederland zich met een 3-daagse vaartocht van Medemblik naar Haarlem in om geld op  te halen voor het goede doel van Serious Request: “Meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden”

De Reddingsbrigade weet net als het Rode Kruis als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste (preventieve) voorlichting en begeleiding te bieden en hoeveel geld daarvoor nodig is. Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter.
Verenigd onder de naam “Serious Rescue” zal 3 dagen lang in een lint van 45 reddingsboten een afstand van zo’n 100 kilometer worden gevaren door Noord-Holland. Serious Rescue start in Medemblik om vervolgens via Middenmeer, Kolhorn, Nieuwe Niedorp, Noord-Scharwoude, Alkmaar, De Woude, Zaandam en Velsen-Zuid bij het Glazen Huis in Haarlem aan te komen. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en sponsoren. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.

Excelsior zal zondagmiddag bij de tussenstop in het centrum van Zaandam de boel eerst 'opschudden' terwijl de stoet met reddingsboten door de sluis trekt. Vervolgens gaat (traditioneel) de muziek voorop in de collecterende stoet door het centrum.

Voor meer informatie zie www.seriousrescue.nl

Serious Rescue 2013

DESIGN BY WEB-KOMP