Muziekles op obs de Kweekvijver

Wat is een wereld zonder muziek?

Daar kunnen we ons niets bij voorstellen! En wat is nou leuker dan zelf muziek te (leren) maken? Omdat de jeugd tegenwoordig niet meer automatisch met live-muziek in aanraking komt (we marcheren immers niet meer op straat) brengen we de muziek naar de jeugd.

In 4 lessen worden 3 liedjes aangeleerd en om thuis te kunnen oefenen krijgen de leerlingen een bugel, in bruikleen, mee naar huis.

Vervolgens wordt het project afgesloten met een heus concertje waarbij de leerlingen begeleid worden door het LeerLingenOrkest van Excelsior.

Als eerste was groep 5 aan de beurt, dit project is inmiddels succesvol afgesloten. Het clubgebouw zat vol met ouders/broertjes/zusjes/opa's/oma's. Eerst hebben ze geoefend om de aangeleerde liedjes samen te spelen met het orkestje, dat ging hartstikke goed, dus daarna konden ze voor het "echie".

Het meest hilarisch was het "Olifantenlied" waarbij de leerlingen, op aanwijzing van de dirigent, zo hard mogelijk op hun bugel mochten blazen. Groot was het enthousiasme van de muzikantjes in spé waarvan sommigen zich meteen als lid hebben opgegeven.

Wil je ook een instrument leren bespelen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

                   

 

DESIGN BY WEB-KOMP