Docenten

Trompet/bugel – Paul van Gils

Paul is vanaf september 2015 kleinkoperdocent bij Excelsior. Voor velen is hij niet onbekend, in 2012 heeft hij als interim-dirigent het fanfareorkest 4 maanden geleid. Hij is in 1990 geboren in Boxtel (NB). Op zijn 8e is begonnen met trompetspelen en al gauw had hij het virus te pakken!

Tijdens zijn middelbare school volgde hij al lessen op het conservatorium in Tilburg. Uiteindelijk kwam hij op het conservatorium van Amsterdam terecht waar hij trompet en hafabra-directie gestudeerd heeft. Behalve muziekles geven is hij vooral werkzaam als dirigent en ook als componist/arrangeur.  

 

Slagwerk & dirigent Opleidingsorkest – Rob van der Sterren

Rob van der Sterren is geboren in Hoorn. Sinds zijn 7e maakt hij muziek, eerst bij het opleidingsorkest en daarna bij het grote orkest van het Hoorns Harmonie Orkest. Dit orkest staat al sinds 1987 onder leiding van zijn vader, Jacques van der Sterren. Zodoende stond hij al vrij jong mee te “dirigeren” voor de spiegel als er muziek aan stond thuis. Het liefst met het dirigeerstokje van zijn vader natuurlijk!

Tijdens zijn Conservatoriumstudie Slagwerk heeft hij altijd in zijn achterhoofd gehouden dat hij ook graag directie ernaast zou willen doen. Echter, slagwerk bleek iets meer tijd te kosten dan hij had gedacht (het zijn ook wel erg veel instrumenten...). 

Na het behalen van zijn Master-diploma Klassiek Slagwerk heeft hij tijd gevonden om privé lessen te volgen bij Danny Oosterman om zodoende het dirigeren eigen te maken. Bij Excelsior heeft hij de kans gekregen om zijn leerstof in praktijk te brengen: hij is tevens dirigent van het Opleidingsorkest.

Tijdens zijn opleiding bij Danny Oosterman groeide ook de behoefte een blaasinstrument te leren bespelen en besloot hij tromboneles te gaan volgen. Momenteel speelt hij eerste trombone in ons fanfareorkest.

We kunnen wel zeggen dat Rob een muzikale duizendpoot is.

 

Saxofoon & blokfluit– Kim Hoogvliet

Vanaf de start van seizoen 2015/2016 is Kim Hoogvliet onze saxofoondocente.Ze is geboren in 1988 en zelf ook begonnen met spelen bij een fanfare. Veel familieleden van haar spelen daar nog steeds!

Na 16 jaar les waarvan 4 jaar bachelorstudie aan het conservatorium studeerde ze juni 2010 met een 9 af bij Ties Mellema, gevolgd door een 2 jarige masterstudie aan het conservatorium van Amsterdam waar ze “Cum Laude” afstudeerde bij haar laatste docent Arno Bornkamp.

Ze staat/zit graag op het podium, maar iets waar ze ook super blij van word is lesgeven. Kennis, passie en vaardigheden overdragen aan wie het dan ook maar wil horen.

Voor nog meer informatie over Kim verwijzen wij u naar haar website: www.kimhoogvlietsax.com 

 

 

DESIGN BY WEB-KOMP