Laatste nieuws

Winterconcert

 

Op zaterdagavond 9 december 2017 geeft Muziekvereniging Excelsior Oostzaan een Winterconcert in de Grote Kerk te Oostzaan met als speciale gast

Thomas Geerts (trompet).

Het fanfareorkest heeft een ambitieus programma ingestudeerd waaronder het prachtige Lord of the Rings.

Thomas Geerts zal verschillende solowerken voor u spelen met begeleiding van het fanfareorkest.

De kerk wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een winters verlicht sprookje.

Gaat u met ons een avondje mee op deze muzikale winterwonderreis?

 

Kaarten € 7,50 p.p. zijn te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

Es war supertoll!!Het Oktoberfest "War supertoll"

Kosten nog moeite waren gespaard om van het Oktoberfest jongstleden zaterdag 7 oktober een echt feest te maken: kapellen waren uitgenodigd, de zaal was tot in de puntjes aangekleed, voorzien van biertafels, biertap en voor de pauze en na de optredens was er nog een DJ om de stemming er in te houden.

De Tirolerkapel van Excelsior was nieuw leven ingeblazen: de Twiskenootjes hadden uitbreiding gekregen van leden van de vereniging, waaronder 2 trombonisten en een sopraansaxofoniste, zelfs de jongste slagwerker deed mee op het aambeeld tijdens de "Aambeeld Polka" en 2 leden hadden aangeboden de zang te verzorgen.

Weken van te voren waren ze al bezig met repeteren om alles goed "onder elkaar te krijgen" en dat is zeker gelukt.

Zaterdagavond 7 oktober was het dan zover: om 19.00 uur verzorgde de Tirolerkapel (de vrouwen gekleed in Dirndljurken en de mannen in Lederhosen) voor een goed gevulde zaal de aftrap. De stemming zat er meteen goed in, zeker de zang van beide dames viel zeer goed in de smaak.

Daarna trad een hoornkwartet op, bestaand uit louter dames, vervolgens was de Egelanderkapel van Soli Deo Gloria uit Zaandam, tijdens de pauze die hierna volgde kon de DJ zijn gang gaan en zich uitleven met "après-skimuziek".

Na de pauze was de beurt aan de Amsterdamse blaaskapel (met een echte dirigent ervoor) en het gelegenheids orkest van Crescendo.

De Tirolerkapel gaf nog een paar uitsmijters waarna de live-muziek ten einde was, maar het Oktoberfest nog even doorging!

Eerste repetitie nieuwe seizoen met nieuwe dirigent

 

Donderdagavond 7 september was het zover: de eerste repetitie van het nieuwe seizoen onder leiding van een "oude bekende" nieuwe dirigent. De afgelopen maanden hebben 2 dirigenten gedurende langere perioden proefdirecties gegeven. Uiteindelijk is de voorkeur van de leden uitgegaan naar Arnold van 't Ent. Arnold is geen onbekende voor de leden: hij heeft van 2007 tot 2012 voor het orkest gestaan maar was vanwege gezondheidsredenen genoodzaakt zijn werkzaamheden voor de vereniging te staken.

Hij is de vereniging wel altijd blijven volgen en was dan ook vaste invaller in geval van ziekte.

Gelukkig gaat het nu beter met de gezondheid van Arnold, dus toen de vereniging op zoek was naar een andere dirigent zag hij een kans.

Arnold is altijd blijven geloven in de potentie van het orkest en voelt zich erg thuis bij onze gezellige vereniging.

Want dat staat bij Excelsior hoog in het vaandel: in een goede, gezellige sfeer goed en lekker muziek maken!

Wij wensen Arnold heel veel succes bij ons orkest en kijken uit naar vele mooie concerten!

 

DESIGN BY WEB-KOMP