Laatste nieuws

Open repetitie LeerLingenOrkest Excelsior

Muziek maken met het LeerLingenOrkest van Excelsior

Donderdagavond 13 juli van 18.30 tot 19.45 uur 

In het clubgebouw van Excelsior aan de Twiskeweg

Voor iedereen, leeftijd onbelangrijk

Muzikale kennis niet nodig, enthousiasme wel! 

GRATIS DEELNAME

JE KOMT TOCH OOK!?

LeerLingenOrkest doet mee aan Twiske Jeugd Festival

Zaterdag 24 juni deed het LeerLingenOrkest mee aan de 12e editie van het Twiske Jeugd Festival.

Dit jaar had het orkest "Circus" als thema gekozen hetgeen zowel aan de kleding als aan de muziekkeuze duidelijk te merken was. Met een intrada, paarden, beren, koorddansers en natuurlijk de clowns waren alle acts daar die je bij een circusvoorstelling kan verwachten De twee "clowns" Koen en Lucas vielen in het bijzonder op doordat zij een eigen muziekstuk hadden geschreven, gearrangeerd door dirigent Rob werd dit ten gehore gebracht met gitaar, zang én orkestbegeleiding. De beoordeling van de jury was zeer lovend, zeker gezien het feit dat het orkest voor het eerst bij de gevorderden speelde: voor de muzikale uitvoering kreeg zij in totaal 42 punten, wat een gemiddelde oplevert van 8,4 punten! Voor entertainment kreeg zij een 9!!

Wij zijn reuze trots op ons LeerLingenOrkest met dit resultaat!

Voor meer foto's, klik hier

Twiskenootjes viert 3e lustrum tijdens Luilakontbijt

 

Tijdens het Luilakontbijt afgelopen zaterdag 3 juni vierde een 11-tal enthousiaste muzikanten van  de "Twiskenootjes" hun 3e lustrum. 

Vanaf het moment van Rob van Laere bedacht had dat het leuk zou zijn als de bewoners uit het dorp wakker geblazen zouden worden door blazers van de (3) muziekverenigingen verlenen zij hier hun medewerking aan. Het feit dat zij dan al om 6.30 uur moeten verzamelen doet hier niets aan af, na afloop staat immers een heerlijk ontbijt voor hen klaar.

Tijdens de muzikale avond van 2002, waarbij de leden van de vereniging hun muzikale kunnen (serieus of minder serieus) ten gehoren kunnen brengen aan de rest van de vereniging, is dit gelegenheidsorkestje ontstaan en sindsdien treden zij regelmatig op. Zo helpen zij met hun vrolijke muziek jaarlijks menig hardloper richting finish tijdens de Groet-uit-Schoorlrun en hebben zij dit ook jarenlang gedaan tijdens de DamtotDamloop. De laatste jaren verlenen zij ook hun medewerking aan de Avond4daagse van Amsterdam-Noord. Zij weten er altijd een gezellige gebeurtenis van te maken, voor elkaar én de wandelaars/hardlopers.

Zo ook elk jaar met Luilak; vol enthousiasme rijden zij in de vroege ochtend richting 't Twiske waar zich het clubgebouw van Muziekvereniging Excelsior bevindt. Als het eerste lid daar aankomt staat de tractor met kar van Loon-&verhuurbedrijf Roy Groeneveld al klaar om de stoelen en het slagwerk in de kar te laden! Nog even snel een kopje koffie/thee achterover slaan ("zonder drank geen klank") en dan gaan ze op weg. Allereerst worden natuurlijk de bewoners van de Twiskeweg wakker geblazen, daarna vervolgen zij hunroute langs het Noordeinde, de Haal, keren zij om bij de Noorderschool, rijden zij via de nieuwe wijken Klein Twiske en Roemersloot richting Doktersbuurt op naar de Dahliasingel. Jammer genoeg kunnen zij, als enige orkestje dat speelt, niet overal in het dorp langsrijden maar sommigen van u zullen dit helemaal niet erg vinden....

Na een uurtje rijden (en spelen) komen zij aan op het Kerkplein en vallen zij uitgehongerd aan op het Luilakontbijt, waarna ze nog een paar "moppies" spelen in de Kerk om vervolgens terug te keren naar het clubgebouw. Uit voorzorg staan daar de auto's achter het (gesloten) hek geparkeerd: een paar jaar geleden vond de Oostzaanse jeugd het nodig om de auto's vol te smeren met boter, eieren en meel. Het was nog een hele klus om de auto's weer schoon te krijgen dus dat risico nemen ze geen tweede keer!

Als het aan de Twiskenootjes ligt gaan zij op naar "het 4e lustrum en daar voorbij"!

 

DESIGN BY WEB-KOMP