Laatste nieuws

Ghost Golf en Voorspeelmiddag

Zondag 30 oktober is een activiteit georganiseerd voor de jeugdleden van Excelsior. Eerst zijn ze gaan "Ghost Golfen": midgetgolfen in het donker met "glow in the dark"verlichte banen, met als thema een spookkasteel. Erg leuk om te doen en weer eens wat anders dan een gewone midgetgolfbaan. Echt een aanrader voor een regenachtige najaarsdag!

Daarna zijn de leden teruggekeerd naar het clubgebouw waar de vaders, moeders en andere fans langzaam binnendruppelden om te komen luisteren naar de vorderingen van hun idool.

Het onlangs opgestarte Opstaporkestje openden het optreden. Knap hoe goed deze jeugdige leden in zo korte tijd geleerd hebben samen te spelen. Onder de jeugdleden zit voldoende talent, dat werd deze middag wel duidelijk! Het is altijd weer leuk om te zien hoe onbevangen de jeugd een solo-optreden uitvoert!  

Het LeerLingenOrkest sloot deze middag af: hierin spelen een aantal jeugdleden, met ondersteuning van een aantal volwassenen (sommige instrumenten kunnen nu eenmaal niet door de jeugd bespeelt worden).

Het was een zeer geslaagde middag, op naar de volgende activiteit/optreden!

 

 

Try-Out Concert + Praag-Night & Rommelmarkt

Praag; ‘We komen eraan!’  

Het duurt niet lang meer of wij, fanfareorkest Excelsior Oostzaan, zullen met de bus afreizen naar de mooie Tsjechische hoofdstad…Praag!.
We vertrekken met een gezelschap van zo’n 50 personen. Dit zijn zowel muzikanten als aanhang. We beginnen onze reis op vrijdagavond 16 oktober en zullen opdinsdag 20 oktober weer huiswaarts rijden.    We zijn druk aan het repeteren onder leiding van onze dirigent Lex Bak om aldaar een mooi concert te geven in het Tsjechisch Muziekmuseum.  

Om u ook een voorproefje van de reis te geven en vooral van het muzikale programma, nodigen wij u graag uit voor ons Try-Out Concert op zaterdagavond 10 oktober in het eigen verenigingsgebouw.We laten u onder andere een vrolijk trompettrio met orkestbegeleiding, de Clog Dance en een swingende medley van Gloria Estefan horen.    De toegang voor dit concert bedraagt slechts €2-. En is inclusief een kopje koffie/thee/limonade. Het concert begint om 20:15. De zaal  is open vanaf 20:00. Aansluitend aan het optreden bent u van harte welkom voor hapje en een drankje op de gezellige ‘Praagse’ avond oftewel de Praag-Night. We hopen dat u er bij bent! 

Houdt u ook meteen zondag 11 oktober in de agenda vrij want dat vindt er een heuse Rommelmarkt plaats in het verenigingsgebouw. We starten voor de vroege vogels en koopjesjagers om 10:00 uur en eindigen rond de klok van 15:00 uur. Naast een hoop mooie spulletjes kunt u ook genieten van een kopje koffie met een stuk taart, dit alles tegen zachte prijsjes.  

Voor de rommelmarkt is de vereniging nog opzoek naar verkoopbare spullen, om de kraampjes te vullen! Heeft u nog wat liggen op zolder, in de schuur of garage? U kunt de spullen op donderdagavond 8 oktober tussen 19:00 en 20:00 uur afgeven bij het verenigingsgebouw van Muziekvereniging Excelsior Oostzaan. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om het af te geven, dankunt u de vereniging mailen op het volgende e-mailadres. Zij halen het dan graag thuis bij u op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Na zdraví, 
De PraCo 

  boot praag

 

Muntenactie Deen

Spaar met Excelsior mee voor nieuwe saxofoons

 De Jeugd Sponsor Actie van DEEN is weer begonnen Excelsior heeft dit jaar een eigen muntenkoker bij de supermarkt in Gibraltar Zaandam. Het doel: nieuwe lesinstrumenten aanschaffen voor saxofonisten in spé.

 Sinds het begin van de Brede School Oostzaan enkele jaren geleden is Excelsior van de partij met een gevarieerd aanbod aan cursussen. Eén instrument ontbreekt echter tot op heden; er is nog geen geschikt instrumentarium om in te zetten voor saxofoonlessen via de Brede School. En daar hoopt Excelsior dit najaar verandering in te brengen. Het eerste instrument is al aangeschaft bij wijze van test en bevalt zeer goed, dus hopelijk levert de actie voldoende op om er meer te kopen. De eerste saxofooncursus is in ieder geval al met potlood in de agenda geschreven!

 U kunt deze sponsoractie steunen door deze maand bij DEEN te shoppen. Tot en met 17 oktober krijgt u in alle filialen munten bij de kassa. Als u in Gibraltar gaat winkelen loopt u tevens het risico leden van de vereniging tegen te komen; er wordt namelijk een aantal verrassingsoptredens gegeven bij de winkel. Indien u niet in Gibraltar koopt, kunt u Excelsior steunen door uw munten aan een lid van de vereniging mee te geven. Dan komen ze evengoed op de juiste plek terecht.

 

 

 

DESIGN BY WEB-KOMP