Laatste nieuws

22 april Zondagmiddagmatinee

Het is weer lente, dus tijd voor een Voorjaarsconcert. Deze keer is anders dan anders: niet 's avonds en niet in de KunstGreep maar overdag en gewoon in ons eigen clubgebouw. Als het zondag 22 april mooi weer is kan u eerst genieten van een fietstochtje of wandeling in het mooie Twiske alvorens u te laten verrassen door een gevarieerd muziekaal programma. Want niet alleen de 2 orkesten van Excelsior treden die middag op, er is ook nog plaats voor een gastoptreden.

Het programma van het Opleidingsorkest staat nog niet helemaal vast maar zeker is dat u welkom geheten zal worden door "Hallo allemaal" dat u waarschijnlijk allemaal kent van de tv-serie "De Luizenmoeder". 

De fanfare speelt o.a. 

- "Star Wars: The Force Awakens" met daarin bekende melodieën uit de gelijknamige film

- het prachtige "Banja Luka" dat op indrukwekkende wijze verhaalt over de burgeroorlog in het voormalig Joegoslavië die in de gelijknamige stad in Bosnië-Herzegovina gewoed heeft

- het bekende "MacArthur Park"

- het prachtige "Nessun Dorma" van Puccini

- de concertmars "Mercury" met sterke en virtuose thema's die elkaar afwisselen

Het gastoptreden wordt verzorgd door "de Bos en Lommer Voices", uit de gelijknamige wijk in Amsterdam. Zij vormen een multicultureel koor vrouwenkoor. De vrouwen komen o.a. uit Tsjechië, Armenië, Rusland en Marokko. Er worden volksliederen uit de diverse culturen gezongen. Het doel is de vrouwen uit verschillende culturen samen te brengen en ondertussen samen te zingen en te genieten.

Kom vooral genieten van de afwisselende muziek en zang op zondagmiddag 22 april.

Het concert begint om 14.00 uur en de toegang is GRATIS!!

Meespelen of alleen kijken

Kom meespelen of alleen kijken bij Muziekvereniging Excelsior

Donderdagavond 29 maart opent MV Excelsior haar deuren voor muziekliefhebbers. Speel je al een instrument of zou je het graag willen leren, bij MV Excelsior kan je terecht voor lessen of meteen meespelen in één van de orkesten. Muziekvereniging Excelsior is een fanfare wat vooral iets zegt over de instrumenten die in het orkest voorkomen en niet over het muziekgenre dat gespeeld wordt.

Om je een indruk te geven welke instrumenten dit zijn: koperblaasinstrumenten zoals trompet, bugel, bas, hoorn, trombone, bariton, de hele saxofoonfamilie en slagwerk: verdeeld in ongestemd en gestemd slagwerk, dus bijvoorbeeld drums, conga's etc en xylofoon, marimba, klokkenspel

Je ziet, de verscheidenheid is groot.

Ben je op zoek naar een orkest om mee te spelen of gewoon benieuwd hoe het er tijdens een repetitie aan toegaat, kom dan gerust langs. Aanmelden is niet nodig.

Voor de beginners repeteert het Opleidingsorkest van 19.00 tot 19.45 uur, voor de meer gevorderde muzikant repeteert het fanfareorkest van 20.00 tot 22.30 uur.

Wil je een oude hobby weer oppakken of speel je nog geen instrument? Ook in dat geval kan u langskomen, onze docenten hebben altijd nog wel een plekje voor een leerling.

Groet-uit- Schoorlrun 2018

 

De Twiskenootjes zijn na edities van sneeuw, regen, hagel en blauwe luchten voorbereid op alle scenario's. Knijpers, regenponcho's, winterlaarzen en zonnebrillen zitten standaard in hun overlevingspakket. 

Zondag 11 februari werden de Twiskenootjes overvallen door een stevige wind waarbij knijpers hen niet gingen helpen. Muziekboekjes dwarrelden in de wind en standaarden konden niet overeind worden gehouden. Op regen en sneeuw kan men zich kleden, maar aan wind kan weinig gedaan worden. Maar de Twiskenootjes hebben voor hetere vuren gestaan en ook al werden sommige liedjes niet helemaal op de juiste wijze gespeeld, ook dit jaar werd er gezorgd voor aanmoediging van de lopers met hippe liedjes uit deze eeuw en Nederlands klassiekers. 

Tussen de lopers door namen zij een welverdiende pauze, want lopers zijn zo voorbij maar zij staan daar een hele tijd te blazen. Aan het eind van de middag wilden de verkleumde vingers niet meer en kwamen sommige noten niet meer uit het instrument, maar ze hebben de laatste loper over de streep getrokken met hun muzikale klanken! 

DESIGN BY WEB-KOMP